Tags

, , ,

v_r_wide_wcfs12_081Het Netherlands Business Support Office (NBSO) in Wuhan heeft een marktanalyse geschreven over de modesector in Wuhan, Centraal China.

Mode en textiel zijn traditionele industrieën in Wuhan. Dankzij haar centrale locatie en goede verbindingen, huisvest de stad de grootste textielproductie en distributiecentra in Centraal China. Daarnaast bevinden zich in Wuhan een aantal gerennomeerde universiteiten met een mode- en/of textiel afdeling en heeft de stad een bloeiende detailhandel.

Traditioneel gezien heeft in Wuhan geproduceerde mode een goede reputatie binnen China, met name begin 1900. Deze positie is de stad langzaam kwijtgeraakt aan Shanghai, maar de lokale overheid investeert recentelijk intensief om deze positie terug te krijgen. Van 2014-2016 is er extra budget uitgetrokken om de modesector in Wuhan te revitaliseren. 

Kansen voor Nederlandse bedrijven 

De sterk toenemende koopkracht in Centraal China heeft van Wuhan het grootste retailcentrum van China gemaakt. Lokale en internationale ketens breiden zich uit naar Centraal China, wat kansen biedt voor ‘snelle mode’. Zo zal het Nederlandse C&A binnenkort haar flagship store in het centrale winkeldistrict van Wuhan openen.

Ook voor mode uit het hogere segment zijn er kansen. De midden- en hogere inkomensklassen hebben toenemende interesse in het zich onderscheiden met exclusieve mode van buitenlandse en opkomende merken.

Meer informatie

Bent u geïnteresseerd in deze markt? Lees de marktanalyse, Fashion Industry in Wuhan .

Of neem dan contact op met:

Chief Representative: Judith van de Bovenkamp

Deputy Representative:
Yuan Fei
T: + 86 (0)27-8576 6511
E: nbsowuhan@nbsowuhan.com

U kunt natuurlijk ook contact opnemen met Enterprise Europe Network:

Remko Triezenberg (Creative Industry)
T:088 602 1163
E: remko.triezenberg@rvo.nl