Enterprise Europe Network

Als u zaken gaat doen in Europa, is er een netwerk waar u niet omheen kunt: Enterprise Europe Network (EEN). Dit netwerk is door de Europese Commissie speciaal opgezet om mkb’ers te ondersteunen bij internationale handel en innovatie.

In het netwerk werken 600 organisaties uit meer dan 60 landen samen. Denk aan exportbevorderende instanties, Kamers van Koophandel, universiteiten, regionale ontwikkelingsmaatschappijen en technologiecentra. Dankzij intensieve onderlinge contacten kunnen deze organisaties snel partners en informatie voor u vinden. Een overzicht van alle deelnemers vindt u op de Europese website van Enterprise Europe Network.

Voor wie is het netwerk?

Enterprise Europe Network is er voor ondernemers. Daarnaast kunnen ook onderzoeksinstituten, universiteiten, technologiecentra en instellingen voor bedrijfs-en innovatieontwikkeling bij het netwerk terecht.

Welke diensten biedt het netwerk?

De adviseurs van Enterprise Europe Network kunnen u helpen met:

  • het vinden van handelspartners;
  • bemiddeling bij technologische samenwerking;
  • informatie over Europese wet- en regelgeving, waaronder CE-markering;
  • informatie over Europese programma’s en fondsen en over de Europese Investeringsbank;
  • advies over mkb-financiering;
  • begeleiding bij deelname aan Europese R&D-projecten.

Europees initiatief

Enterprise Europe Network is één van de vele initiatieven binnen het Competitiveness of Enterprises and Small and Medium-sized Enterprises (COSME). Dit is het programma waarin de Europese Commissie van 2014 tot en met 2020 meer dan 2,3 miljard euro uittrekt om innovatie te stimuleren. Vooral mkb’ers kunnen profiteren van de maatregelen en subsidies van het COSME. Enterprise Europe Network wordt in Nederland gezamelijk uitgevoerd door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland en de Kamer van Koophandel.

Zakenpartners vindt u in een databank met meer dan 18.000 profielen. Ook kunt u een zakenpartnerscan laten maken of deelnemen aan een bedrijvenmissie.

Vragen over Enterprise Europe Network?

Bel: 088 042 42 42
Stuur een e-mail naar: info@enterpriseeuropenetwork.nl
Of volg ons via Twitter: https://twitter.com/EENnl
logo_en

Plaats een reactie